terug naar overzicht

Non-verbale communicatie

42189864_1589941187778592_2715485715617021952_knip

Hoe onderstreep ik mijn woorden met mijn lichaam? Sluit wat ik zeg aan bij wat ik doe? Als dat niet het geval is, ontstaat er een gemixte boodschap en dat is een gemiste kans. Bewustwording is belangrijk in deze workshop, want daardoor open je de deur naar verandering. We houden je een spiegel voor en dat werkt verhelderend. Ontdek hoe je effectief kunt communiceren over meerdere kanalen, hoe je woorden en gebaren kunt combineren tot een krachtige boodschap.

Klant over workshop

Mensen die niet in een doosje passen! Ik krijg ze er gewoon niet in. Allebei niet. Zij hupst en springt alle kanten op. Ondertussen ook nog zinnige dingen zeggend. Dingen die me raken en me aan het denken zetten. Ik kan haar verbaal goed volgen. Fysiek is dat een stuk lastiger omdat ze de volledige ruimte door stuitert, met wilde gebaren en grootse mimiek. Hij lijkt ons rustpunt. Hij tekent en laat processen visueel verschijnen op de flipover. Met non-verbale signalen laat hij haar even stil staan. Zijn lichaamstaal zegt: ‘Ben je klaar?’ maar op een liefdevolle manier. Ze zijn volledig open naar elkaar. In een korte tijd en vol vaart worden we blootgesteld aan een duizelingwekkende, nieuwsgierig makende hoeveelheid informatie. Er is ook ruimte voor stiltes om zaken te laten landen.

De volledige workshop lang heb ik het druk met kijken, luisteren en schrijven over wat ze nou eigenlijk precies doen, zodat ik er straks een stukje over kan schrijven. Het was leerzaam en vermakelijk. Genoten! Dankjewel duo Beljaars.

Jeanne Thijs
Leerkracht bij SkozOK
Ja, ik meld me aan
carla image

Heb je nog vragen?

Ik help je graag Bel +31 6 50 61 68 86

Carla