terug naar overzicht

Wat is NLP?

austin-distel-1590560-unsplash

Deze vraag wordt ons geregeld gesteld. Daarom willen wij via deze blog mensen informeren. Ook posten wij hier de nieuwste informatie over NLP, Psychologie, Hypnose, hNLP en alles wat daarmee te maken heeft.

In deze eerste post leggen wij uit wat NLP nou precies is.

NLP is een verzameling van Tools en Technieken. Samengesteld door 3 hoog aangeschreven  psychotherapeuten en een grote verzameling coaches van over de hele wereld.

De belangrijkste tools zijn…

Het creëren van verandering.
De psychologie van wat werk! Het brein optimaal benutten.
Vaardigheden in coachen van het bewustzijn, denkprocessen en de onbewuste processen die door ons hoofd razen!
Het veranderen en managen van emoties en gedachten.
Ook van gewoontes en een verslaving, zelfvertrouwen, eigenwaarde, angsten en fobieën.
De onderliggende structuur van GELUK, zoals strategieën achter peak-performance!

Hoe werkt dat dan?

Stel je voor dat je brein een computer is. Waar denkprocessen constant connecties leggen. Het brein kan ook zijn software updaten, zodat het sneller en efficiënter werkt.

Wat betekend NLP?

N=Neuro
Ons brein denkt emotioneel en reageert fysiek. Ons brein leert door alles wat we ervaren en leert ons hoe te reageren. Soms niet zo effectief, waardoor we gevoelens hebben waar we niet meer zonder kunnen. Soms zeer effectief in de dingen waar we goed in zijn en waar wij ons goed over voelen. Hoe dan ook, het helpt of saboteert ons om de gewenste resultaten te boeken.

L=Linguïstisch
Wat zou er gebeuren als je de taal van het brein zou begrijpen? Dan zouden we in staat zijn om de juiste woorden en lichaamstaal te gebruiken om onze denkwijze te veranderen en andere te helpen het zelfde te doen!

P=Programmeren
We zouden in staat zijn denk-strategieën te veranderen en te verbeteren. We kunnen specifieke doelen bereiken. We zouden de allerbeste versie van onszelf kunnen zijn!

Dit is wat NLP ons helpt te doen…

terug naar overzicht

Ons aanbod

Nieuwsgierig!

Klinkt het interessant, maar twijfel je of we ├ęcht iets voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust voor een goed gesprek.