terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen NLP en hNLP?

bureaucocoon_Inzigd-7x

Ook deze vraag wordt ons vaak gesteld. Er is namelijk wel degelijk verschil in benadering. hNLP is afgeleid van NLP, maar gaat uit van individuele personen waar NLP meer aandacht besteed aan vaste modellen.

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP gaat uit van protocollen. Het voordeel hiervan is dat de methodes snel aangeleerd kunnen worden. Het nadeel is dat coaches sneller blijven hangen in dezelfde protocollen. Deze protocollen hoeven echter niet bij ieder persoon aan te sluiten. De kans bestaat dat coaches de sessie in een bepaalde richting sturen, omdat ze de voorkeur hebben voor bepaalde oefeningen. Als coach ben je dus minder flexibel.

If you like a hammer, a screw looks like a nail!

hNLP: humanistische Neuro Linguïstische Psychologie

hNLP gaat uit van de psychologie van de mens. Het individuele persoon staat centraal. De coach kan zich niet verschuilen achter een protocol. Hierdoor moet hij flexibeler zijn. Goed waarnemen is hierbij heel belangrijk. Bij Inzigd leren wij onze coaches om met alle zintuigen waar te nemen. Door te letten op onbewuste patronen wordt de cliënt sneller en beter geholpen.

Waarnemingsvermogen en flexibiliteit gaan hand in hand. Onderbouwd met psychologische principes en met de laatste inzichten van de neurowetenschap. hNLP is geen vast systeem, het gaat er juist vanuit dat een flexibele benadering beter werkt.

Wij hebben gekozen voor de flexibiliteit en de ruime inzetbaarheid! Wat kiest u? NLP of hNLP?

terug naar overzicht

Ons aanbod

Nieuwsgierig!

Klinkt het interessant, maar twijfel je of we ├ęcht iets voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust voor een goed gesprek.